Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Att bidra eller inte?

Annons

Det verkar alltid finnas ett val. Att antingen blanda bort korten eller seriöst hålla sig till fakta. Valet gör man själv. Vilket kännetecknar inte minst Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet.

 Förlossningen med sin kvalitet, tillgänglighet och bemötande är mycket viktigt för de blivande föräldrarna. En verksamhet som vi alltid måste följa och följer. Vilket bland annat görs i kvalitetsregister. Våra båda enheter i länet med totalt cirka 3 000 förlossningar/år visar där mycket hög kvalitet. Uppföljningen i samtal med de som brukar våra förlossningsenheter, våra medarbetares höga delaktighet, avvikelserapporteringar, är alla delar som bidrar till verksamhetsutveckling.

 Nuvarande situation, med förlossningsenheter i Hudiksvall och Gävle, beslutades av den dåvarande politiska majoriteten redan år 2000. Det var då beslutet om att upphöra bedriva förlossning i Bollnäs togs. Ett beslut som drevs fram av V och S, tillsammans med ledamöter från andra partier i såväl Norra Hälsingland som Gästrikland. Att efter 15 år återigen försöka öppna förlossningsverksamhet i Bollnäs är ett renodlat försök till populism från Olofssons sida.

Henrik Olofsson har sitt säte placerat såväl i regionstyrelsen som ersättare, liksom i hälso- och sjukvårdsnämnden. Två olika organisationsdelar som i allt söker använda samhällsresurserna på allra bästa sätt. Där finns en stark önskan att göra varandra bättre, lyssna på varandra, ta de allra bästa besluten. För den enskilde länsinnevånarens bästa. Om enskild ledamot i stället väljer att ställa sig utanför och inte vilja bidra, så är det också ett ställningstagande. Som för Henrik Olofsson tydligt handlar om att inte vilja förstå, utan har en egen agenda att försöka sprida rädsla.

Resurser handlar inte enbart om pengar. Men är en bidragande del i att kunna göra ett gott arbete. Den partigrupp som Olofsson tillhör har i sina budgetförslag tilldelat specialistvården mindre pengar – med sina konsekvenser. Där inryms länets förlossningsvård!

Utvecklingen av arbetsmiljön för personalen är en viktig del och där pågår ett arbete. Medarbetarnas goda arbete, engagemang och möjligheter är avgörande för framgång.

 Att bidra eller inte. Valet är Henrik Olofssons eget.

 

 

                                                                                       Hannah-Karin Linck (C)

                                                                                      regionråd

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons