Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjande kvinnosyn

Annons

Svar till anonyme insändarskribenten Melker, införd i Arbetarbladet 13 juli. Melker går till hårt angrepp på Fritids Föreningen Nordost och beskyller föreningen i allmänhet och mig personligen i synnerhet för bristande samarbetsvilja. Den person som Melker tycker att vi ska samarbeta med anordnar sedan några månader tillbaka i tiden aktiviteter i bostadsområdet Nordost.

Vår förening, Fritids Föreningen Nordost, har haft verksamheter i bostadsområdet i åtta år. Vi har aktiviteter minst fyra eftermiddagar i veckan. Föreningen bedriver en målinriktad verksamhet med en årlig reviderad verksamhetsplan.

Vår verksamhetsidé är att underlätta för flickor med invandrarbakgrund att komma in i det svenska samhället genom att arbeta med flickornas fritid, skola och familj.

Vi jobbar med tjejer från sju år och uppåt (gymnasiet och längre). Föreningen bedriver fritidsgårdsverksamhet i en lägenhet som Gavlegårdarna tillhandahåller på Nordost.

Vi har läger samtliga skollov, med aktiviteter som utflykter i naturen, badar, åker skidor och skridsko samt prova på-verksamheter inom en rad idrotter. Vi gör även studiebesök, som nu senast till Sveriges riksdag.

När det gäller uteblivet samarbete med den person som du Melker kallar eldsjäl så har inga seriösa försök till samarbete förekommit och vi arbetar under väldigt olika förutsättningar. Det är lätt att vara eldsjäl när man är avlönad. Personligen har jag under större delen av det här året arbetat ideellt, det vill säga utan lön. Vi tyckte, när de här verksamheterna drog i gång, att om vi fått de pengar som satsades på den här personen från olika håll, så hade vår förening mycket väl kunnat utveckla samma verksamhet och man hade sluppit uppfinna hjulet igen. (Inte ekorrhjulet som du skriver. Det kan man möjligen hamna i.)

Vi har genom åren flera gånger stött på män som inte gillar att det finns verksamheter för enbart tjejer och jag tror att bakom insändarskribenten Melker gömmer sig en man av just den sorten.

Det är så avslöjande vilken kvinnosyn du har när du i din insändare kommenterar att vår verksamhet ”bara” vänder sig till tjejer. Jag tycker att du Melker ska komma ut ur ditt gömsle och träffa mig och de flickor vi arbetar med och sätta dig in i vår verksamhet och inte komma med beskyllningar som du inte är insatt i utan enbart har hört en version av – och jag kan gissa från vem.

Gunilla Björklund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons