Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs har något stort på gång

Det är roligt att vara brynäsare den här säsongen. Laget har fått en flygande start och har visat upp en lagmoral av sällan skådat slag.

Annons

Man har visat att man kan vända stora underlägen till vinst och att man har ett kollektivt psyke som skakar av sig en förlust och kommer igen starkt matchen därpå. Det känns bra i magen helt enkelt.

Efter lördagens hemmaseger mot Södertälje, då man återtog serieledningen, satt jag och funderade lite över när Brynäs IF senast inledde en serie på detta härligt starka vis. En stunds grävande i statistikgömmorna på swehockey.se bekräftade vad jag hade på känn. Årets upplaga av Brynäs IF kan stolt sträcka på sig, inte bara för att man efter tio omgångar välförtjänt leder serien, utan för att man redan skrivit in sig i historieböckerna.

Man måste nämligen bläddra ända tillbaka till säsongen 1976/1977 för att hitta en bättre säsongsinledning. Man hade, med den tidens tvåpoängssystem, 16 inspelade poäng på de första 10 omgångarna. Sju vinster, två oavgjorda och en förlust ställt mot årets facit med sju vinster, en oavgjord och två förluster. Den säsongen vann man serien på 55 poäng efter seriens fulla 36 omgångar. Man tog också som bekant SM-guld.

Årets inledning är alltså, efter tio spelade omgångar, Brynäs IF:s näst bästa någonsin under Elitseriens 34 säsonger långa historia.

Till saken hör också att 1976/1977 års Brynäs inkasserade sin andra förlust i omgång elva och låg således kvar på 16 poäng vilket för med sig att om vårt Brynäs vann borta mot Frölunda i går har Czarnecki och grabbarna i laget gjort Brynäs IF:s bästa säsongsinledning, efter elva spelade omgångar, hittills. Det mina vänner är ren och skär ishockeyhistoria det.

Det är 45 omgångar kvar av serien men vad som än händer under resten av säsongen kan ingen ta ifrån laget att de gjort en historisk inledning av Elitserien 2008/2009.

Jag tyckte det var på sin plats att lyfta fram detta historiska faktum så att Gävleborna får rätt perspektiv på saker och ting, särskilt som ingen av Gävlepressens ”hockeyorakel” tagit upp saken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons