Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budgeten slår mot hushåll och jobb


När regeringen nu presenterat vårbudgeten är det tydligt att Stefan Löfven saknar förslag för att möta Sveriges utmaningar.

Annons

I stället går Socialdemokraterna och Miljöpartiet, med stöd av Vänsterpartiet, fram med förslag som slår mot hushållens ekonomi, företagande och arbetstillfällen i hela landet.

Under hösten och våren har regeringen aviserat skattehöjningar på sammanlagt 34 miljarder kronor. Småföretagare här i Gävleborgs län drabbas av ökade kostnader för att anställa, minskade husavdrag och höjd bensinskatt.

Cirka 80 procent, 27 miljarder kronor, av skattehöjningarna slår mot jobb och företagande. Det handlar om att det ska bli dyrare att anställa unga och äldre, höjda inkomstskatter genom nedtrappat jobbskatteavdrag och sänkt skiktgräns för statlig inkomstskatt samt kraftiga försämringar av rot- och rut-avdragen. Så tar man inte ansvar för jobben, varken här i Gävleborgs län eller resten av landet.

Moderaterna och Alliansen prioriterar i stället att förbättra drivkrafterna för arbete och motverka utanförskapet för att nå full sysselsättning. Samtidigt vill vi satsa på välfärden. Föräldrar ska veta att när barnen kommer hem från skolan har de lärt sig något nytt i en trygg miljö

Det är tydligt att Sverige behöver en ny regering. Därför kommer Moderaterna och Alliansen fortsatt att driva en stark oppositionspolitik i riksdagen och samtidigt utveckla svaren på framtidens frågor, både i våra respektive partier och gemensamt. När vi tillsammans möter väljarna igen, senast 2018, kommer det att vara med väl förberedda och ansvarsfullt finansierade förslag som sätter jobben, skolan och välfärden främst.

Tomas Tobé (M)

partisekreterare och riksdagsledamot från Gävleborgs län

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot från Gävleborgs län

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons