Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då är vi eniga om fler trygghetsboenden

Svar till Anders Jansson (M) och Roland Nilsson (M)

Annons

Det är med stor glädje vi tar del av och läser den insändare de två ordförandena Jansson och Nilsson, publicerar angående att det behövs byggas fler trygghetsboenden i Gävle kommun. Det som skrivs i insändaren stämmer mer än väl överens med det innehåll som återfinns i den motion Socialdemokraterna i Gävle lämnade in förra veckan. I motionen skriver vi bland annat:

”Ett trygghetsboende är en boendeform för människor som passerat 70 år och är uppbyggt av lägenheter med hög tillgänglighet och funktionsanpassning och med en samlande gemensamhetslokal samt tillgång till trygghetsvärd/värdinna. Här kan individen umgås med sina grannar, delta i aktiviteter och äta eller laga mat tillsammans. Tillgängligheten är en mycket viktig del. Den som har rullstol eller rollator ska enkelt kunna röra sig i sin lägenhet samt i fastigheten och dess närområde. Det ställer krav på exempelvis hissar, ramper, framkomliga gångvägar samt bra belysning både inomhus och utomhus. Individerna som bor i trygghetsboendet betalar sin hyra själv.”

För oss socialdemokrater är en lämplig bostad en viktig byggsten i människors liv. Detta oavsett om man är ung, medelålders eller börjar bli till åren. Från socialdemokraterna i Gävle, ser vi mycket positivt på att Alliansen tagit del av vår motion och att de är helt med på att det behövs byggas fler trygghetsboenden i Gävle – både inom staden och i kommunens ytterområden. 

Vi ser fram emot att vår motion kommer att tas emot positivt i kommunfullmäktige och att vi kan vänta oss stöd från Alliansen och att motionen kommer att få ett rungande bifall som förslag till beslut.

Jörgen Edsvik (S)

Ellinor Hedblom (S)

Kent Edin (S)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons