Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är klart att Sverige och Gävle ska vara en fristad

Annons

Människor flyr för sina liv från krig och förtryck. Fredrik Reinfeldt sa i sitt välkända tal att vi skulle ”öppna våra hjärtan”. Ju mer man tar del av rapporter där förtvivlade människor söker skydd och säkerhet, med livet som insats, ju mer inser man hur rätt och nödvändigt det är att göra precis det – öppna våra hjärtan.

 Vi kan inte i tider som dessa tala om invandring, om vi är för eller emot, om vi ska ta emot si eller så många. Debatten är i mångt och mycket inte i takt med verkligheten. Det är vår plikt att ge människor skydd, både som stat och som medmänniskor. Enligt FN:s flyktingkonvention som Sverige och många andra länder har skrivit under ska alla människor som förföljs på grund av ras, religion, nationalitet, etnicitet, sexuell läggning eller politisk åsikt få asyl. Men nu handlar det om mer än det. Det handlar om något större än plikt, det stavas att vara människa.

 Att öppna sina hjärtan är ingen motsättning till att konstruktivt jobba för att integrationen ska bli bättre i Sverige det är nödvändigt.

 60 miljoner människor är på flykt undan krig, våld och förtryck. De flesta lever under horribla förhållanden i enorma flyktingläger i angränsande länder, några få kommer hit. Det är klart att Sverige och Gävle ska vara en fristad för dem.

 Anders Jansson (M)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons