Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs fler politiker med funktionsnedsättning!

Annons

Varför finns det så få förtroendevalda politiker med funktionsnedsättning?

En avgörande betydelse att arbeta politiskt liksom att fungerar i samhället för övrigt, för oss personer med funktionsnedsättning, är god tillgänglighet till de verktyg som är nödvändiga utifrån funktionshinder. Exempel är tolkar till hörselskadade, döva och talskadade. Jag efterlyser större förståelse och kunskap politiker om hur vi funktionshindrade fungerar, vilket är nödvändigt för ökat deltagande i politiken.

Vi måste tvätta bort dåligt bemötande liksom den negativa attityden gentemot funktionshindrade! Funktionshindrade ska ha samma värde som alla andra samhällsmedborgare.

Ökad kunskap ger större förståelse vilket i sin tur ger bättre relationer mellan olika kategorier av samhällsmedborgare. Olika personer fyller olika funktioner i det politiska samspelet. Alla behövs!

Det finns stor brist på kunskap när det gäller funktionshindrades behov, t ex inom arbetsmarknaden, sjukvården, äldreboende, skolan och i bostaden.

Om personer med funktionsnedsättning inte finns representerade inom politiken, hur kommer då samhället att fungera? Vem ska då föra deras talan?

PiaKerstin Silverdal (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons