Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir aldrig utsålt!

/
  • FRAMTIDEN? Enligt de nya  planerna  blir  det en helt ny fotbollsarena vid Strömvallen med plats för   8 000–10 000 åskådare.

Ska vi låta en ny arena och medföljande hotellkomplex bilda en stor plump i ett av Gävles vackraste områden? Och var på kartan finns plumpen där alla besökare kan ställa sina bilar?

Annons

Högskolans parkeringar räcker inte långt och området vid Kungsbäck expanderar vilket kanske innebär att ytorna där bebyggs.

Som det ser ut i dag tycks Strömvallen vara alldeles lagom stor för de som önskar se allsvensk fotboll här i stan. Det blir aldrig utsålt.

För oss som promenerar i Boulognerskogen utgör Strömvallen, Konstcentrum och Konserthuset trevliga och inspirerande inslag i stadsmiljön. Vi och våra barn kan cykla till matcherna och komma in till en billig peng. Området är i dagsläget hur charmigt som helst och det vore mycket sorgligt om endast några inbyggda delar av den gamla läktarens fasad ska finnas kvar som påminnelse om en tid då man inte alltid hetsades att tänka så stort som möjligt. Varför måste vi alltid klumpa ihop allt? Jag tänker nu även på alla dessa gallerior och köpcentrum.

HB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons