Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det räcker nu!

Annons

Moderaterna är motorn i svensk politikutveckling. Kontrasten mot en handlingsförlamad mörkröd mp/s regering fylld av inre konflikter är tydlig.

I Sverige ska vi aldrig kompromissa med jämställdhet och trygghet. Vem som helst – kvinna som man – ska alltid kunna gå ut med sina vänner och göra vad man vill utan att någon tafsar eller förgriper sig på en. Ett samhällsproblem som har kommit till Sverige de senaste åren är att antalet sexuella trakasserier har ökat kraftigt.

Det har förnekats av vänsterdebattörer och tyvärr har även vissa medier gjort vad man kan för att mörka problemet, eller hur ska man annars kunna förklara att det mitt i Stockholm kunde ske omfattande övergrepp i Kungsträdgården förra året utan att det nådde redaktionerna något kvarter bort? Priset för den förnekelsen har de unga tjejerna fått betala som har utsatts – och utsätts – för sexuella övergrepp. Man förstår också polisens frustration som ser problemen på mycket nära håll.

Moderaterna har nu satt ned foten ordentligt i den här frågan. I Almedalen presenterade Anna Kinberg Batra och Beatrice Ask konkreta politiska förslag för att få stopp på övergreppen;

– Skärpt straff genom en ny brottsrubricering – grovt sexuellt ofredande. En ny brottsrubricering införs i straffskalan, grovt sexuellt ofredande.  Straffskalan ska vara minst nio månader och högst tre års fängelse. Det grova brottet ska ta sikte på situationer där till exempel gärningsmän i grupp angriper en person eller där gärningsmannen på annat sätt agerat särskilt hänsynslöst eller kränkande. Den som döms för det grövre brottet men inte är svensk medborgare riskerar då också utvisning. Möjligheten att utvisa den som döms för allvarligare brott finns redan i dag men används sällan vid straffvärden under ett år. Den gränsen vill vi moderater sänka till sex månader.

– Sverige behöver en sexualbrottslagstiftning som bättre än i dag utgår från att ett nej betyder nej. Moderaterna vill se en bredare lagreglering som tydligare markerar vars och ens rätt att själv bestämma om man vill ha sex eller inte.

–  Utökad polisnärvaro på särskilt utsatta platser. En synlig och närvarande polis skapar förutsättningar för trygghet och att brott förhindras och beivras. Därför behövs utökad polisnärvaro på platser som är särskilt utsatta för denna typ av brottslighet. Det skulle göra polisen mycket synligare vid exempelvis allmänna folksamlingar, på festivalområden och på badhus.

Det behövs en ny moderatledd alliansregering på plats så fort som möjligt så att vi kan få ett stopp på övergreppen som sker. Den handlingsförlamade MP/S regeringen tillsätter den ena samordningspersonen efter den andra på olika politikområden men det är skarpa politiska förslag som behövs.

Det levererar Moderaterna!

Lars Beckman (M)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons