Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevernas kunskap är allas ansvar

Annons

Ännu en omorganisation är på gång inom förskola och grundskola i Älvkarleby kommun som berör barn och elever. Det är en ny skolledarorganisation som ska sjösättas och helst från 1 januari 2009.

Att det behövs en ny indelning av de olika skolområdena och att förskolan får en egen pedagogisk ledning är bra men hur tillsätter man dessa tjänster? Jo, man låter tidigare skolledare söka passande tjänster och annonserar sedan ut en tjänst. Man tittar över huvudtaget inte på resultaten av dessa personers ledarskap. Vad presterar eleverna kunskapsmässigt på de skolor där dessa personer har varit/är pedagogiska ledare?

Om målsättningen är att alla elever i Älvkarleby kommun ska ha möjlighet att nå skolans mål så är en av förutsättningarna att man tidigare än på högstadiet har fokus på elevernas kunskapsutveckling. Det är mycket viktigt att titta på vilka kunskaper eleverna har med sig från de olika stadierna. Det går inte att skylla på ett ”dåligt” högstadium när eleverna inte når målen i årskurs nio.

I det arbetet har alla pedagogiska ledare ett ansvar, inte bara den person som leder arbetet på högstadiet och därför är det viktigt att belysa ledarskapet och kunskapsresultat även i de lägre stadierna.

Lärare i grundskolan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons