Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En framtidsvision för oss Gävlebor

Annons

Här kommer några tips till våra politiker liksom det är ett medborgareinlägg i den Kulturella Allemansrätten.

Rensa och rengör mark- och vattenytorna vid Steneborgs- kanalen och låt Södra Skeppsvarvets båtklubb med sina hundratal medlemmar få fortsätta att finnas kvar med följande förändring.

Den stora friyta som används för båtarnas uppställningsplats under vintern, får i framtiden bara utnyttjas för detta under perioden oktober–sista maj.

Under sommarperioden juni – september och då fritidsbåtarna ligger i vattnet, kan detta ovärderliga grönområde utnyttjas som citycamping för husvagnar och husbilar.

Har kommunen gjort en riktig mark- och vattenstädning av området, bland annat en ordentlig muddring av Steneborgs- kanalen, är det till och med möjligt på sikt att skapa ett litet utomhusbad längst ut på udden.

Besluta också att markytorna kring den gamla industrijärn- vägen mellan Stenebergsparken och havet blir förklarat som parkmark. I framtiden får det inte bli någon form av bebyggelse på detta centrala och värdefulla grönområde.

Utan några större kostnader har man då skapat ett naturligt promenadstråk med början från Sockerbruksladan/Stenebergsparken till havet med sina fritidsbåtar, husvagnar och husbilar, angränsande Gasklockorna, Briggen Gerda och kanske till och med det lilla havsbadet på udden.

Det parkområde som vi då har skapat kommer garanterat att fyllas med människor och vi blir många som kommer närmare havet. Det vore en skaplig framtidsvision för oss Gävlebor.

Kulturell visionär på Brynäs

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons