Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En omänsklig personalpolitik

Över 50 lärare får utan förvarning ett brev där kommunen meddelar att de inte behövs längre. För de flesta kom varslet som en blixt från klar himmel, varken rektor eller facket hade antytt något.

Annons

Att efter fem till tio år, kanske mer, som lärare bli utslängd på detta sätt är fräckt och omänskligt.

Sedan visar det sig att man kan bli erbjuden ett lokalvårdarjobb, personlig assistent eller vaktmästare. Vad har man som lärare för kompetens i städning, vård eller fastighetsunderhåll?

Till råga på allt hänvisar man till lagen. ”Men vi följer lagen” säger ordföranden och direktörerna. ”Men vi följer lagen” säger facket! Vilken lag? Vem står bakom dessa avarter av personalpolitik?

Med en sådan personalpolitik kommer de kommunala skolorna att tömmas på kvalitet och all modern pedagogik. Privat- skolorna kommer att få det lätt att konkurrera ut dem helt och hållet.

Dessutom anställer man i dag ännu fler folk i den centrala staben, folk som aldrig kommer att möta elever eller föräldrar. De blir fler som ska födas av minskande anslag.

Fackets företrädare då? Inte en protest, inte en reservation, inga medlemsmöten, inget stöd till sina medlemmar. Varför?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons