Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En undran till Gävle kommun

Den nya regeringens ledstjärne- ord är att alla skall arbeta, ingen skall leva på bidrag. Min undran är då hur ska detta gå till i Gävle kommun? Hur tänker ni när det gäller barnomsorg?

Annons

Efter en tids arbetslöshet har en i min närhet äntligen fått ett arbete. Han är ensamstående och har sin son varannan vecka. Hans arbetsdag börjar klockan 05.56. Nu är det så att han har fått veta att det fritids/dagis som hans son började på 1 juni öppnar klockan 06.30, inte en enda minut tidigare.

Förra veckan löste det sig för honom genom att barnet var hos sin farmor och farfar, men detta innebar ju att han inte fick träffa sin son under hela veckan. Denna vecka är barnet hos mamman, men problemet återkommer ju igen efter den veckan.

Han blev tidigare erbjuden ett arbete som skulle vara under tre veckor men kunde leda till förlängning, men det var han då tvungen att tacka nej till, beroende på att dagiset inte öppnade tidigt. Vilket hade till följd att han inte blivit erbjuden något mer arbete från detta bemanningsföretag.

Därför undrar jag: eftersom man tydligen inte kan få någon tillsyn av sitt barn före klockan 06.30 ska då min bekant gå in i arbetslöshet igen? Eller kan han begära att ni ersätter honom med den lön han förlorar för att han inte kan sköta sitt arbete? Eller kan ni ta kontakt med företaget han jobbar på och förklara varför han inte kan börja sitt arbete förrän 45 minuter senare varje dag de veckor han har sin son?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons