Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett visstidsförbud är inte aktuellt

Svar till Eva Werkelin, ordförande SCR Svensk Camping, Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping 3 mars i Arbetarbladet.

Annons

Visstidsanställningar ger flexibilitet och omställningsförmåga på arbetsmarknaden. Visstidsanställningarna behövs för att fylla upp vid tjänstledighet, vid arbetstoppar eller de månader när campingen är öppen. Dessutom är visstidsanställningarna en viktig ingång på arbetsmarknaden för många som inte har jobb.

 

Samtidigt är jag medveten om att visstidsanställningarna missbrukas, till exempel i de LO-yrken som domineras av unga och kvinnor. Det är oacceptabelt.

 

Vi socialdemokrater arbetar för att arbetstagare inte ska fastna i långvariga visstidsanställningar, med återkommande arbetslöshet och otrygghet som följd. Därför kräver vi ett stopp för möjlighet att stapla visstidsanställningar på varandra på så sätt som nu är möjligt.

 

Några förändringar av lagstiftningen är inte aktuell eftersom vi hoppas att fack och arbetsgivare kan hitta lösningar i kollektivavtalen. Om så inte sker kommer Socialdemokraterna att verka för förändringar i lagstiftningen för att ytterligare stärka rätten till tillsvidareanställning. Det är inte samma sak som att införa ett visstidsförbud – långt därifrån.

 

Raimo Pärssinen (S)

ordförande riksdagens arbetsmarknadsutskott

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons