Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel signaler utanförSporthallen

Jag vill verkligen skriva under Maria Lundins insändare om Ungdomsgården och Sporthallen i Skutskär (Arbetarbladet 28 oktober).

Annons

Jag och andra föräldrar inom handbollsföreningen Tirfing har också reagerat på att försöket med att ungdomsgården och idrotten försöker samsas i samma lokal inte slagit väl ut. Det finns säkert en positiv tanke bakom men i verkligheten blir det något helt annat.

Härom kvällen när min ena dotter hade handbollsträning och vi skulle gå in i hallen sprang hon lite i förväg. Hon möttes först av en dimma från rökande ungdomar utanför. Dörren in till själva hallen var stängd och framför hängde ett gäng tonåringar. Vi har ett stort engagemang för att våra barn ska idrotta, hitta gemenskap i en sport där laganda och att bry sig om andra är det roliga. De spelar innebandy och handboll i hallen tillsammans med sina kompisar. Vi vill förstås också att de ska vänja sig vid att motion är något positivt.

Vad möts våra barn av när de kommer till sporthallen i dag? Cigaretter, unga tjejer (främst) som berättar hur fulla de var i helgen och barn på gränsen till ungdomslivet som ibland tar chansen att fylla på sitt självförtroende med att trycka till de yngre. Vad är det för signaler?

Om du som läser detta har ditt barn/ungdom där av och till, ta ett snack om vad som egentligen händer där. Ansvariga inom kommunen – red ut det tråkiga som nu blivit vid hallen och gör något snabbt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons