Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film är bäst på bio

Annons

Svar till signaturen ”Less Biobesökare”, Arbetarbladet 4 augusti:

Du frågar vad får ut av en reklam för livmoderhalscancer eftersom du är 30-årig kille. Svaret är i alla fall ganska enkelt, ingenting! Den är inte riktad till dig utan till tjejer (vilket även står i början av reklamen). Kanske någon tjej i din omgivning skulle få det men vad vet jag, du kanske inte bryr dig om en fru/flickvän/dotter skulle få cancer.

Hur många gånger tittar du verkligen på reklamen på tv? Jag gissar att du är som de flesta och byter kanal när det är reklam. Det kan man ju inte göra i en biosalong och därför är det frustrerande för dig men bra för andra som kanske tittar lite och får veta att, ja... Det finns till exempel ett vaccin mot livmoderhalscancer.

Att det försenar själva filmen är väl inte speciellt bra, där måste jag hålla med, men det är väl inte hela världen, du missar väl inte delar av filmen?

Trailers ska vara bra för en sak, att i korthet visa vad filmerna handlar om. Om du då avvaktar eller struntar i en film är det väl bara bra att du inte slösar pengar på en film som du ändå inte tyckte verkade något bra.

Vänta lite, ”blir sparkad i ryggen, höra folk prata och prassla..” Var det inte filmbolaget du klagade på nyss? Ger du bion ansvaret för att du blir störd av folk som tittar på filmen?

Dessutom skrev du även att du fick lov att prata bort trailers. För mig är det minst lika ansvarslöst, trots att det bara är trailers.

200 kronor för att hyra en blu-ray-film, som dessutom kräver till exempel ett Playstation 3 som kostar över 4 000 kronor och kanske en tv som stödjer HD-upplösning för att kunna ses, tycker jag låter väldigt överdrivet. Då sitter jag hellre med mina vänner i en mörk biosalong med trailers, bioreklam, hoppande skärmar och en plånbok som bara är 65–105 kronor lättare.

Glad biobesökare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons