Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film bäst på bio?

Annons

Jag var på bio 30 juli på Filmstaden i Gävle, för att se Batman Dark Knight. Filmen är först väldigt försenad och vi får se reklam i oändlighet. Något jag inte förstår är vad jag som kille i 30-årsåldern, får ut av att se reklam för medicin mot livmodercancer och annat. Varför visas det ens reklam på en bio? Jag betalar 105 kronor för att få se en film som inte bara är kraftigt försenad, utan även ska inledas med 20 till 30 minuter reklam.

Sedan dessa trailers. De förstör ju mer än de gör nytta. Jag blir mindre sugen av att se den film de gör reklam för. De avslöjar så pass mycket information om filmen att man avvaktar eller struntar helt i att se den.

Ska det vara meningen att man ska behöva sitta och titta och prata bort en trailer i syfte att jag som kund ska vilja komma tillbaka? Hur tänker man på filmbolagen?

Vad gäller filmen så var det en helt ok underhållning, men att se en bild som tappar fokus vid ett flertal tillfällen, ständigt bli sparkad i ryggen, höra folk prata och prassla samt uthärda nämnda reklamfilmer och trailers...

Är film verkligen fortfarande bäst på bio?

För 200 kronor kan man i dag köpa en fin Blue-ray HD-upplöst film på stan. Denna ger i mina ögon både en bättre bild och upplevelse, då jag kan se filmen i lugn och ro och på utsatt tid. Väljer man i stället att importera samma film kommer man lite billigare undan och kan få tag på filmerna lite tidigare.

Var mina pengar hamnar, visar sig mer och mer i bokhyllan och det går längre och längre tid mellan biobesöken. Hur resonerar SF och biograferna, när de lyckas skrämma bort och få en filmintresserad 30-åring att ledsna? Less biobesökare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons