Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera forum för åsikter i Tierp

Annons

Svar på Gert Berlins insändare ”Här vill politikerna inte lyssna på oss” (Arbetarbladet 4 januari).

Det stämmer definitivt inte att politikerna i Tierps kommun inte är intresserade av vad pensionärerna tycker. Anledningen till att Tierps kommun inte längre har något pensionärsråd är att det inte fungerade bra och där diskuterades huvudsakligen verksamhetsfrågor och inte politiska frågor. Därför har vi i stället infört ett samråds- forum där pensionärs- och handikappföreningar ges möjlighet att träffa både politiker och ansvariga tjänstemän.

Vi tycker att det är viktigt att föreningarna kan diskutera både politiska och verksamhetsfrågor vid ett och samma tillfälle i stället för som tidigare i olika sammanhang. Detta forum kommer att träffas fyra gånger per år och de två möten som hittills har ägt rum, har varit mycket uppskattade.

Dessutom finns beredningen för omsorg och livsmiljöfrågor som förberedande organ till kommunfullmäktige. Dessa möten är öppna för allmänheten och diskuterar bland annat frågor som rör pensionärer.

Det viktiga är inte att det finns ett pensionärsråd i sig, utan att pensionärer och andra grupper ges möjlighet att framföra sina åsikter.

Bengt-Olov Eriksson,

kommunstyrelsens ordförande,

Tierps kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons