Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar gör att skolor läggs ned

Annons

Jag är så trött på alla föräldrar som hotar med att flytta sina barn till friskolor då de är missnöjda med den kommunala skolan. Att flytta sitt barn till en friskola känns som ett sätt för föräldrar att visa sitt missnöje på ett icke genomtänkt sätt.

Mer barn i friskolan ger mindre resurser till de barn som väljer att gå i en skola som drivs endast med syfte att utbilda våra ungdomar till att bli kloka vuxna. En friskola drivs av ett syfte och det är att tjäna pengar!

Att friskolor inte har samma resurser som de kommunala och att det är samma lärare som arbetar på friskolor som i kommunala är det ingen som reflekterar över. Kanske tror de som sätter sina barn i denna pengamaskin att lärarna är mer kompetenta eller att det finns något magiskt som inte finns nån annanstans. Nej, ta och sätt ditt barn i en friskola som inte har något bibliotek. Sätt ditt barn i en friskola som inte kan ge resurshjälp till någon då detta är över budget och den ska ju inte nallas på. Tjänar man inte pengar finns det inte nån anledning att starta en skola. Du kan väl inte tro att det finns nån som startar ett projekt eller ett företag för att gå i förlust.

Jag uppmanar nu alla att tänka efter vad det är ni håller på med. Att låta en Krösus Sork utarma den kommunala skolan som byggts upp under många år på våra skattepengar är katastrof. Och det är bara vi föräldrar som ger tillåtelse till detta. Om vi föräldrar tänker till en gång till och inte i vredesmod försöker straffa ”de som bestämmer” ser vi att skulden till att skolor måste läggas ner inte ligger hos politikerna. Den ligger hos de föräldrar som tror att gräset är grönare på andra sidan.

Lärare M


Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons