Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrars fel – inte politikers

Annons

Angående friskoledebatten! Jag är så trött på alla föräldrar som hotar med att flytta sina barn till kommunala skolor. Att flytta sitt barn till en kommunal skola känns som ett sätt för föräldrar att visa sitt missnöje på ett icke genomtänkt sätt.

Fler barn i kommunala skolan ger mindre resurser till de barn som väljer att gå i en friskola som drivs endast med syfte att utbilda våra ungdomar till att bli kloka vuxna.

Att kommunala skolor inte har samma resurser som friskolorna och att det är samma lärare som arbetar på friskolor som i kommunala är det ingen som reflekterar över.

Kanske tror de som sätter sina barn i denna kommunalmaskin att lärarna är mer kompetenta eller att det finns något magiskt som inte finns nån annanstans.

Jag uppmanar nu alla att tänka efter vad det är ni håller på med. Att låta en kommunalmaskin utarma den friskola som byggts upp under många år på våra skattepengar är katastrof. Och det är bara vi föräldrar som ger tillåtelse till detta.

Om vi föräldrar tänker till en gång till och inte i vredesmod försöker straffa ”de som bestämmer” ser vi att skulden till att skolor måste läggas ner inte ligger hos politikerna. Den ligger hos de föräldrar som tror att gräset är grönare på andra sidan.

Lärare N

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons