Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättra företagsklimatet för kvinnor

Annons

Under flera år har det gjorts satsningar för att få fler kvinnor att starta företag. Genom olika program har vi politiskt arbetat för att ge bättre och mer jämlika förutsättningarna för företagande.  Vi har kommit en bit på väg men i de senaste rapporterna faller det kvinnligt företagande tillbaka.  

Andelen kvinnliga företagare i Sverige - världens mest jämställda land, som vi ofta brukar kalla oss - ligger på 30 procent. Det är lägre än Europas medelvärde, och långt under de länder som ligger höst på 43 procent.  

Vi har långt att gå och mycket att göra för att förbättra vårt företagsklimat för kvinnor. Detta är ett problem som regeringen behöver ta på allvar.

Kvinnligt företagande gynnar samhällsutvecklingen, ekonomin och Sverige – därför är det en viktig del i arbetet för att på riktigt göra Sverige till världens mest jämställda land.

På Internationella kvinnodagen bjuder Gävle kommun in alla kvinnliga entreprenörer och företagare till en kväll med mingel, mat och inspiration. Deltar gör samtliga kommunalråd, samt de kommunalråd i opposition som vill delta.

Vi möts i Spegelsalen i Gävle Stadshus på Drottninggatan 22 på internationella kvinnodagen i dag, tisdag 8 mars kl. 18.30 –20.30.

Inger Källgren Savela (M)

kommunalråd

Helene Åkerlind (L)

kommunalråd

Ann-Helen Persson (C)

kommunalråd

Jan Myleus (KD)

kommunalråd

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons