Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslaget kan ge en starkare skola

Annons

Jag tycker att kommunens och Johan Rasmussens förslag angående skolomläggningen i Bomhus låter spännande.

Att bilda en stark enhet med möjlighet till expandering ger styrka åt verksamheten. Att både Lillhagsskolan och Källmursskolan är skolor med duktiga och engagerade lärare råder det inget tvivel om. Båda skolorna har god måluppfyllelse och deras resultat från trivselenkäter visar på att eleverna är nöjda med skolan. Den pedagogiska verksamheten är skolans grund, inte lokalerna!

Väggar, golv och tak har i sig inget egenvärde. Det är verksamheten som bedrivs i fastigheten som är av intresse för våra barns utveckling. Om man nu tycker att nyrustade och fina lokaler är jätteviktigt är Lillhagsskolan att föredra eftersom den står först i tur för upprustning. Här måste också påpekas att det varken möglar eller regnar in på Lillhagsskolan, utan den är funktionell och mer därtill.

Vid en eventuell sammanslagning ökar möjligheterna för personal och elever, till exempel ökar valmöjligheterna såväl i språk som i elevens valgrupper.

Vidare öppnar det bättre möjligheter till samarbete med externa aktörer såsom fritidsgårdar, idrottsföreningar och företag. Något som i sin tur stärker Bomhus skolor mot den hårdnande konkurrensen från friskolor.

Så ta ”Lillhagsandan” och ”Källmursandan” och bilda en stark och hållbar skola för alla högstadieelever i Bomhus. Det skulle ge möjlighet för våra ungdomar att utvecklas i en konstruktiv miljö med starka pedagogiska resurser.

Bomhusbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons