Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll kräva dessa drycker?

Annons

Jag skyndar genom stan på väg hem för att bänka mig framför tv:n för att följa Sveriges kamp i fotbolls-EM.

Runt omkring mig är många på väg åt olika håll i samma ärende. Många har nyinköpta matchtröjor, svenska flaggor på kinderna och en kasse ölburkar i handen. Samma sak är det på läktarna när Sverige spelar mästerskap. Supporterprylar sponsras av alkohol- industrin och var och varannan åskådare på läktaren dräller med öl omkring sig.

Jag kan inte låta bli att förundras över att fotbollsvärlden, som står för så mycket positivt och vackert vill förknippas med en dryck som gör fotbolls- spelare sämre, fansen bråkigare och förstör både runt och på matcher. Vem minns inte den tokfulla dansken som förstörde Danmarks EM-chanser?

När ska de europeiska och svenska fotbollsförbunden inse att om man fortsätter löpa och väggspela med alkoholindustrin så kommer det att leda till att man får alko-håll. Alkohol gör inte fotbollen vackrare eller trevligare, varken på eller utanför planen. Ju längre och intimare man samspelar med alkoholindustrin desto mer skada kommer man att åsamka fotbollsvärlden i både trovärdighetsförlust och supporterbråk. Fotbollen blir vackrare utan öl.

Robert Damberg,

hängiven EM-fantast och förbundsordförande för Ungdomens Nykterhetsförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons