Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga först, klappa sedan

Låt hunden få komma fram och hälsa först. Fråga ägaren om det är okej att man går fram och hälsar. Ägaren, säg till om det är okej eller inte.

Annons

Djur pratar med varandra som vi kanske inte ser och hör. När två hundar möts från motsatta håll då säger hunden till dig att den vill jag hälsa/eller inte hälsa på (då drar man in kopplet).

Hundar som är ute på långpromenad, ta gärna med vatten, även om de har druckit vatten när de gick ut, eller att de dricker vatten när de kommer hem. Se djuret som dig själv. Är jag törstig dricker jag eller tar med mig vatten. Detta gäller även djur. Koppla inte djuren utanför när ni går och handlar.Handla först. Jag skulle då inte vilja sitta utanför och vänta på att matte ska bli klar, speciellt inte vintertid då det är kallt och man blir sjuk och kan få urinvägsinfektion. Och vad kostar det inte att gå till veterinären.

Hundar attackerar barn hit och dit, alla djur gillar inte barn och det är föräldrars ansvar att se till att barn inte går fram till djur de inte känner. Hundar försvarar sin alfa- hanne/matte och sitt revir.

Därför är det viktigt att fråga först, sedan klappa.

Hunden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons