Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går det att leva på 36 kronor per dag?

Otroligt men sant! Om du innan regimskiftet hade arbetat på lov och helger jämte studier (gymnasium, komvux) och då uppfyllde kvoten för att få a-kassa, och sedan varit så dum att du satsat på en yrkesutbildning som du dessutom fullföljt och gått ut med högsta betyg – då väntar dig den bistra verkligheten med arbetslöshet!

Annons

Du kan glömma tidigare rätt till stämpling – om du inte avbrutit dina studier, för då kan du få stämpla!

Du kan glömma stöd till ditt egna boende som du har haft de senaste sex åren, för du lever ihop med en skötsam ung man med jobb.

Du som har levt vuxenliv med eget ansvar, utan kriminalitet, droger, inkasso och med höga framtidstankar – du ska förnedras till en ovärdig, otrygg tillvaro som bygger på anhörigas möjlighet att ge lån.

Trots att du har jobbat sedan du var 16 år, trots att du har gått ut skola, gymnasium och yrkesutbildning med bravur, trots att du gör allt som arbetsförmedlingen kräver och naturligtvis mer därtill, så är det enda du får 36 kronor om dagen!

När du sedan själv har hittat en praktikplats inom ditt yrke som kan leda till timjobb framöver, då finns inte viljan från arbetsförmedlingen att ens ge eller förmedla stöd till möjlighet att ta sig till och från arbetsplatsen. Att få en extraslant för åtta timmars arbete är inte ens att tänka på!

Det enda svar som går att få är ”vi kan inte göra något”.

Viljan finns inte ens att se de ambitiösa guldkornen och satsa på säkra framtida skattebetalare.

Skyll ifrån er, allihop. Ta inget eget ansvar för att ni knäcker våra unga vuxna, ni kan ändå inte göra något. Det är bara ett jobb, eller hur?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons