Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun sänker multiarenan!

Annons

Som rektorer på en skola med 500 elever och ett upptagningsområde som sträcker sig över hela Gävle kommun känner vi att vi måste agera.

I två års tid har Prolympia drivit byggandet av en multiarena på Sätraåsen tillsammans med Gävle GIK. Multiarenan kommer att innehålla en fullstor innebandyplan, tre mindre idrottshallar, en ishockeyrink med syntet-is som går att nyttja året runt samt plats för 2 000 sittande åskådare.

Arenan gör det möjligt för Gävle kommun att attrahera många olika evenemang så som konserter, föreställningar, teater och liknande. Den fyller det stora behov som finns av en arena som är storleken mindre än Läkerol Arena, men större än Konsert– huset. Det skulle dessutom minska den kostnad på 100 miljoner som Gävle kommun tänker lägga på att försöka bli kulturhuvudstad.

De fyra hallarna möjliggör dessutom att en mängd olika idrotter kan utövas i arenan och vi har redan fått intresseanmälningar från en rad klubbar runt om i Gävle kommun. Prolympia samarbetar redan i dag med 19 olika klubbar och söker ständigt fler att arbeta med.

Syntetisen skulle dessutom bli en av de första i sitt slag i Europa och därmed dra till sig en hel del intresse med all den uppmärksamhet det skulle innebära för Gävle kommun.

Byggnationen av denna anläggning skulle inte kosta Gävle kommun en enda krona då vi har en finansiär bakom oss som tar den kostnaden!

Trots att vi har presenterat lösningar på alla de problem som Gävle kommun lyckats hitta, har vi hela tiden känt ett motstånd från kommunen. I stället för att ta emot förslaget med öppna armar och välkomna denna otroliga möjlighet för Gävleborna i allmänhet och Gävles ungdomar i synnerhet, har kommunens representanter hela tiden försvårat byggandet.

Vi har fått höra att hallen varit för liten, för stor, att tallarna på åsen måste räddas, att grannar kan bli störda, att det finns hästar i närheten, att trafiken från arenan inte kan lösas trots att vi kommer att använda samma till- och frånfarter som Läkerol Arena som tar 8 000 åskådare bland annat. Vi önskar att Gävle kommun belönade kreativitet och vilja med att hitta lösningar i stället för att fokusera på tveksamma problem.

Nu riskerar hela projektet att haverera på grund av att kommunens tjänstemän, med Catharina Hedin i spetsen, inte är villiga att skynda på den ändring i detaljplanen som de hävdar måste till för att vi ska kunna bygga. Anledningen till ändringen i detaljplanen är att ”folkparksändamål inte är förenliga med idrott”. En åsikt som inte delas av till exempel föreningen Folkets Hus och Parker.

Vi vill ge kommunens ungdomar möjlighet att sporta, spela teater, utvecklas och ha roligt tillsammans under samma tak i stället för att tvingas hitta på något annat att göra under kvällar och helger.

Det är med sorg i bröstet och en tår i ögat vi ser hur Gävle kommun slarvar bort en otrolig möjlighet genom byråkrati!

Jocke Swedén,rektor 6–9,

Prolympia

Katarina Ivarsson,

rektor F–5,

Prolympia

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons