Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg helt beroende av hyrläkare

Annons

Under förra veckan diskuterades återigen problematiken och ökningen av hyrläkare i Region Gävleborg i våra medier.

Gävleborg är en av de regioner som har landets högsta hyrläkarkostnader per invånare. För regionens hälsocentraler innebär det en extra kostnad för hyrläkare på 94 miljoner per år. Läggs sedan alla hyrläkarkostnader ihop inom regionen blir det sammanlagt cirka 230 miljoner per år.

Ökad användning av hyrläkare är inte något nytt, utan utvecklingen har setts under många år. Region Gävleborg ligger enligt en undersökning i Dagens Samhälle i toppen av regioner och landsting som använder sig av hyrläkare. Användandet av hyrläkare, det vill säga läkare som hyrs in i stället för att anställas, beror på brist på läkare i vår Region. Hyrläkare är tänkt att användas vid tillfällen då vårdbehovet kräver fler läkare, inte som i dag när det knappt finns fasta läkare och hyrläkare måste bemanna hela tiden.

Just nu är regionen helt beroende av hyrläkare för att kunna bedriva vård. Men varför tar man inte tag i grundproblemet, utan löser det kortsiktigt med hyrläkare? Patienterna vill ha en och samma läkare att gå till och inte som i dag ständigt byta läkare.

Hyrläkare innebär också att patientsäkerheten ofta sätts ur spel eftersom det inte finns någon kontinuitet i vården samt att det blir en högre belastning på övriga fastanställa.

För att minska antalet hyrläkare måste Region Gävleborg bli en attraktiv arbetsgivare. Det måste bli ett slut på att så många duktiga läkare slutar varje år i vår Region för att börja någon annanstans. De styrande socialdemokratiska politikerna måste lyssna till de läkare som lämnar vår Region, ta del av deras synpunkter och våga göra förändringar för en bättre arbetsmiljö.

Regionen måste skapa bättre förutsättningar för att anställa läkare, en viktig del tror vi är att ge läkarna mer ansvar och vara mer delaktiga i verksamhetens styrning. Region Gävleborg måste ändras och bli en mindre toppstyrd och hierarkisk Region med ett ledarskap som präglas av stor lyhördhet och med mindre politisk inblandning.

Nu är det hög tid att stoppa utflödet av läkare. Trivs personalen i vår Region så sprids det och leder till en positiv spiral.

Det borde inte behövas kampanjer för att söka läkare utomlands. Det är läkarna själva och övrig personal som är bäst på att locka hit nya läkare. Men det kräver en god arbetsmiljö.

Varför får de privata Hälsocentralerna duktiga fast anställda läkare? Kanske är det dags att Regionen lär av dem och tar till sig deras goda exempel. På så sätt kan även Region Gävleborg bli en attraktiv arbetsgivare och få behålla fastanställa läkare.

Antingen fortsätter Region Gävleborgs politiska ledning att blunda för problemen med hyrläkare och hoppas att de ska försvinna av sig själv eller så börjar de arbeta aktivt för att lösa dem.

Det är verkligen dags för nya tag i Region Gävleborg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons