Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge skidåkning mer utrymme!

Annons

Nu tycker jag att Arbetarbladets sportredaktion får ta och skärpa sig. Vi är väldigt många läsare som är intresserade av skidåknig, men ska man få läsa om denna stora sport, då får man gå till biblioteket och läsa tidningar från andra delar av landet. Det spelar ingen roll om det pågår SM, VM eller världscuptävlingar så får det bedrövligt utrymme. Det är knappt att resultat publiceras. Däremot skrivs det hela uppslag både dagen före och dagen efter när Brynäs, för övrigt ett av elitseriens sämsta lag, haft match. Varje dag helsidor om trav. Om en svensk i NHL slagit en passning – noggrant rapporterat. Liksom varje träning Gefle IF gör (också ett av allsvenskans sämsta lag) och till lägren utomlands skickas en reporter.

Man tycker ju att det borde finnas lite plats även för en nationalsport som skidor är. Men det är ju förstås bekvämare att sitta inomhus på VIP-läktare med en kaffe och sedan skriva ihop något som man vet att ståläktaren vill läsa; domartabbe, otur,orättvist... Skidtävlingar går ju utomhus, usch! Bättring, skäms.

Jag delar ditt intresse för skidåkning. Jag delar dock inte din upplevelse av att vi inte har något om skidåkningen i tidningen.

Vi skriver om världscupen, och om SM – och kommer att skriva om VM. Och vi skriver om de lokala tävlingarna.Det bästa vi har i distriktet just nu på skidsidan är sprint- åkaren Emil Jönsson, som om några veckor tävlar i VM i tjeckiska Liberec – och vi försöker beskriva hans framfart på ett vaket och initierat sätt. Snart är det även dags för Vasaloppet. Jag tänker bevaka det med intresse för 23:e gången.

Jag beklagar att vår rapportering går dig nästan helt spårlöst förbi. Men tack för att du läser sportsidorna, och för att du har synpunkter på innehållet och hur vi ska förbättra oss.

sportchef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons