Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Girigheten känner inga gränser!

En brittisk storbank har hjälpt miljardärer att undgå att betala skatt genom konton i banker i Schweiz. Det finns konton som innehåller 800 miljarder.

Annons

Bland kontohavarna finns hundratals svenskar. Det stämmer tydligen det som Sune Andersson, en av vårt lands största företagare,sa att Svenska företag vältrar sig i pengar. De verkar ha så de klarar sig utan skattesänkningar. De behöver inte heller sänkta löner som Annie Lööf Krävde på Industridagarna i Forum.

 Jag är övertygad om att Stefan Löfven hade rätt när han sa att svensk industri kan aldrig konkurrera med låga löner. Dessutom är det kontraproduktivt för näringslivet. Sänker man lönerna så har inte arbetarna råd att köpa de tillverkade produkterna. Dessutom bidrar de till ökad arbetslöshet och lägre skattekraft.

Dagens tidningsrubriker förmedlar också att AF betalat ut 73 miljarder i företagsstöd för att användas för jobbskapande till långtidsarbetslösa och nya innevånare.

Vilka företag det rört sig om och hur pengarna använts går det inte att få reda på då handlingarna hemligstämplats av AF.

En annan nyhet förmedlades också. Sjuksköterskorna orkar inte arbeta mer än halvtid på våra sjukhus på grund av olämpliga arbetstider. Det gäller främst operationssjuksköterskor och Intensivvårdssjuksköterskor.

 Sveriges Kommuner och Landsting, SKL,  tänker minska möjligheten att arbeta halvtid. De tycks tro att man kan använda tvång för att få sjuksköterskor att arbeta heltid. De kan tydligen inte tänka sig att se över arbetstidsfördelningen och den låga lönen i stället. Jag är övertygad att det sistnämnda har större möjlighet till framgång

För att återgå till Annie Lööfs framträdande i Forum så gjorde hon som vanligt . Förutsatte att för en överenskommelse om Energin gällde att Alliansens förslag skulle antas av energikommissionen. Hennes syn på samarbete kommer att förhindra alla lösningar som hon inte kan acceptera. Genom att sätta käppar i hjulet för regeringen som både Jan Björklund och Annie Lööf hotar med kommer Sverige inte att få näringslivet att växa. Jag tror nog att representanterna för näringslivet som var närvarande fick en tankeställare. Det är nog bäst att lita på Stefan Löfven. Han verkade väl insatt i vilka åtgärder som behöver vidtas. För att få igenom dem krävs att FP och C återvänder till den politik som de förde under 1960-talet men i en något modernare tappning än den de ståtar med i dag.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons