Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har den nya rektorn en trollstav med sig?

Jag som skriver är en engagerad, utbränd, kämpande, livsälskande lärare och mor till två barn i grundskolan. Eftersom jag är utbränd på engagemang, borde jag inte brusa upp eller engagera mig, mer än vad jag gör. Men, jag kan inte hålla tyst!

Annons

Hur kommer det sig, att det vi värdesätter högst i våra liv, de som är framtidens arbets- tagare, arbetsgivare och föräldrar inte har den högsta ekonomiska prioriteringen? Jag pratar om barnen.

Hur kommer det sig att man vill satsa på materiella och förgängliga ting, medan våra barn lever ett stressat och resursfattigt skolliv? Jag undrar om de som bestämmer har några egna barn eller om de glömt hur det var i skolan? Jag undrar också om det kan vara så, att dessa politiker, i Gävle, endast har sitt eget bästa för ögonen?

Jag pratar här om nyttan av att Gävle vill bli utnämnd till kulturhuvudstad. Kulturen är en viktig sinneshöjare men skulle det inte kännas bättre om vi blir ihågkomna som den stad som satte barnens skolgång högst.

5 november fick vi ett brev från ett av barnens skola. Det var skrivet av rektor Toni Mellin, Björke skola. Jag kontaktade Toni och frågade om det var okej att citera hennes brev i min insändare. Här kommer det:

Ansvarsfullt och starkt av Toni! Jag undrar bara om den nya rektorn har någon trollstav med sig? Hur skall vi föräldrar agera? Ska vi hålla våra barn hemma, inte låta dem gå till skolan eftersom ledningen inte kan hålla sina åtaganden gentemot eleverna med den knappa ekonomin? De pedagoger som arbetar på skolan är oerhört professionella och starka. Hur länge till? Det kanske är dags att politikerna lyssnar på oss föräldrar och pedagoger, men framför allt inser konsekvenserna av besparingar, nedläggningar och sammanslagningar.

en förälder som vill att barnen skall ha en trygg skolgång med tillräckliga resurser

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons