Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Gävleborg kan mer!

Replik till Jan Lahenkorva (S).

Annons

12 juni skriver Jan Lahenkorva (S) att Moderaterna inte är ett parti för hela länet. Han bygger sina argument på, dels vad en moderat i Stockholm (!) har uttalat, dels budgetdebatten och ett återremissyrkande på en motion vid Regionfullmäktige tidigare i veckan.

 Vi ser Gävleborg som en region med mycket goda förutsättningar och kapacitet att utveckla sin konkurrenskraft. En samordnad och väl fungerande kollektivtrafik är viktigt tillika en god infrastruktur. Våra budgetramar är framtagna på samma sätt som socialdemokraterna och deras stödpartier, det vill säga en uppräkning av 2015 års siffror, om än något lägre. Inget unikt i detta, utan vi har olika syn på ansvarfull hantering av våra gemensamma resurser.

 De stora satsningar som Lahenkorva lyfter fram på ökad kollektivtrafik och slår sig för bröstet med – finns redan med i beslutade åtgärder, åtgärder som även vi har varit med och beslutat om.

 Vi moderater vill se en ökad spårbunden trafik och har därför tillskjutit resurser för att utreda vilka åtgärder som krävs för att återuppta persontrafik på Dellenbanan, men även för en utökad trafik enligt trafikplanen. Hur då Lahenkorva kan påstå att vår budget innebär stora besparingar /…/ särskilt på landsbygden /…/ känns högst märkligt. Han bör nog läsa vår budget lite mer noggrant innan han går ut i media och tillskriver oss åsikter och stora besparingar som inte stämmer.

 Motionen som Lahenkorva anser att jag trasslade till i form av teknikaliteter och byråkrati handlar om projektet för mobilsamåkning som regionen ska vara med och finansiera.

Den främsta anledningen till återremissyrkandet är den lilla detaljen som handlar om den juridiska aspekten av projektet. Det är inte att trassla till något eller vara byråkratisk. Då det finns juridiska tveksamheter, anser jag att det är ansvarfullt att utreda ärendet ytterligare innan skattemedel tilldelas projektet.

  Moderaterna ser till hela länet och den potential som vi har som tillväxtregion. Lahenkorva kan inte ha mer fel i sitt påstående – utan vi vet att Gävleborg kan mer.

Patrik Stenvard (M)

regionråd i opposition

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons