Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjning drabbar pensionärer mest

Annons

I landstingets pensionärsråd har information lämnats om det förslag till avgiftshöjningar och nya avgifter som landstingsfullmäktige ska diskutera och fatta beslut om 10 juni.

Avgift kommer enligt förslaget att tas ut för bland annat besök hos distriktssköterska, ambulanstransport, utprovning av hörapparat, kryckkäppar, ortopediska skor och vistelse på patienthotellet. Landstinget tror sig med dessa åtgärder få en intäktsökning om cirka 12 miljoner kronor.

Givetvis drabbas alla, som nyttjar dessa tjänster. Men med hänsyn till att sjukdomar i största utsträckning drabbar de äldre går beslutet om det genomföres att allra mest drabba pensionärer. Med kunskap om vilka ekonomiska villkor en stor del av pensionärskollektivet lever under ser vi med oro på detta besparingsförslag. Besparingseffekten för landstinget anser vi försumbar.

Sveriges Pensionärsförbunds samarbetsråd i Gävle protesterar med eftertryck mot upprättat förslag. Vi hoppas, att våra valda landstingsledamöter är så förnuftiga, att de avvisar förslaget.

Det finns andra och mera kostnadsreducerande åtgärder, som landstinget kan ta till.

För Sveriges Pensionärsförbunds samarbetsråd i Gävle

Gunnar Johansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons