Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur göra verkstad?


Vi har planer och dokument, vi driver stora projekt, debatterar sängtvättar i regionfullmäktige – men arbetslösheten, den biter sig fast i vårt län.

Annons

Varför? Var finns politiken och dess svar och åtgärder? Är det nån annan som ska fixa förutsättningarna? Vill man något och i så fall vad?

Det är svårt att få till en politisk diskussion om detta, att få en del politiker i fullmäktiges sessionssal ens medvetna om problemen, och än mindre, komma med förslag till lösningar. Fler människor måste ha en egen försörjning, kunna vara med och betala för gemensamma nyttigheter. Lösningen är inte att allt färre ska betala allt mer. Det går inte.

Visst kan små frågor vara viktiga att diskutera i länets parlament, men de stora frågorna är mer avgörande för människor och vår gemensamma framtid. Så, mer av de stora avgörande framtidsfrågorna i regionfullmäktiges politiska diskussion.

För egen del ser jag, bland annat, att vi måste satsa på innovatörer och innovationer i regionen. Kreativa enskilda människor/uppfinnare med nya produkter, tjänster och upplevelser. Synliggöra dem, lyfta fram vad de gör och vad de bidrar till i framtida välstånd i samhället. Här måste politiken göra en synvända. Ge ett helt annat stöd än bara uppmuntrande ord. Här snackar vi verkstad!

Infrastruktur i alla dess former, fungerande mobiltelefoni och bredband i alla delar av regionen är helt nödvändigt. Avgörande frågor för att påfolka och utveckla landsbygd och tätort. Kollektivtrafik med flexibla lösningar, för landsbygd med flextrafik och samåkning med hjälp av modern teknik, exempelvis mobiltelefonen.

Tillgång till offentlig och kommersiell service är en allt viktigare fråga, ur ett hela regionen-perspektiv och landsbygdens utveckling. Samverkan måste bli bättre mellan olika offentliga nivåer och mellan privata och offentliga aktörer.

Jag ser fram emot en intensiv, lösningsinriktad politisk debatt i regionens folkvalda fullmäktige. Kommer jag att bli bönhörd?

Kenneth Nilshem (C)

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons