Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur har ni tänkt moderater?

Annons

Svar på moderaternas insändare (Arbetarbladet 29 augusti).

Att gå under LSS är både på gott och ont. I dag har jag en ledsagare som jag är glad för.

Det var personen som är min ledsagare som frågade mina föräldrar om han fick bli ledsagare för mig. Jag antar att mina föräldrar inte visste att jag hade rätt till det! I dag är jag tacksam för det! Jag går ut på saker som jag inte skulle kunna göra utan ledsagare! Om jag inte haft ledsagare hade jag säkert suttit i en lägenhet utan kontakt med omvärlden.

En ledsagare eller kontaktperson är en viktig person som är mer än bara en ledsagare eller kontaktperson. Ledsagaren som jag har är inte bara för att komma ut på resor utan det är också en person som kommer med goda råd och alltid lyssnar på en. Det är klart man blir orolig eftersom ni redan har gjort försämringar i försäkringskassan och sänkt skatten för de mest välbeställda i samhället! Många som lever under LSS i dag har det inte ekonomisk bra. Ofta brukar man få vända på varenda krona för att pengarna ska räcka månaden ut. Man sover inte gott om nätterna, det kan jag lova er.

En morgon öppnar man tidningen och läser rubriken på ett debattinlägg om ”kommande neddragningar inom personlig assistans”. Ni skriver ”För att utgifterna ska vara hållbara i längden har kommittén sett över hur man kan dämpa kostnader i framtiden – utan att skära i stödet till de funktionshindrade”

Jag skulle vilja se hur ni har tänkt det och gärna förslag på hur det ska gå till utan att göra det sämre för personer med funktionshinder?

Jag hoppas på en förändring därför är jag aktiv socialdemokrat.

Tommy Engström,

supporter till Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons