Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur prioriterar regionledningen?

Annons

De två målbildsdagarna, Målbildsdagen 2030 och Gört, som den politiska ledningen beslutade genomföra, har tillsammans kostat över 10 miljoner kronor. Inför det andra tillfället i Gävle var målet att fördubbla antalet deltagare jämfört med dag en i Söderhamn, närmare bestämt 1 400 personer. Målet nåddes inte, utan istället var uppslutningen ungefär som vid det första tillfället och det var övervägande tjänstemän, politiker och studenter som anslöt. De företagare som var på plats var främst de som i förväg annonserats som föredragshållare.

 I stället för att anordna dyra konferenser, borde den politiska ledningen mer aktivt genomföra besök hos länets alla företagare. Vi har många duktiga och framgångsrika företagare i länet som arbetar hårt för att utveckla sina verksamheter och få företaget att gå runt. För att verkligen förstå företagarnas vardag och utmaningar måste den styrande majoriteten ta till sig den verklighet som företagare lever och verkar i.

 I stället för målbildsdagar för miljontals kronor och för att överhuvudtaget ha möjlighet att sätta en målbild för 2030 bör Socialdemokraterna, i samverkan med företagarna, ta reda på vad Region Gävleborg kan göra för att underlätta för företagare att utvecklas ytterligare och växa i Gävleborg. Jag har inte hört företagare önska fler målbildsdagar och mitt förslag är att majoriteten istället bör ta reda på vad företagarna verkligen vill och behöver!

 Socialdemokraterna i Region Gävleborg fokuserar idag på att centrera allt till Gävle. Om det vore en lyckad strategi borde Gävle vara en stark motor för länet, vilket den enligt föreningen Företagarna inte är. Istället för att centralisera allt till Gävle måste Socialdemokraterna ta till sig de krafter som verkar ute i länet och se vilken tillväxtpotential de har. I exempelvis Järvsö och många andra mindre orter, finns en otroligt stark framtidstro. Varför inte börja där och träffa företagare som utvecklar bygderna?

 Socialdemokraterna i Region Gävleborg verkar dessutom acceptera försämrade möjligheter till tågpendling genom att de prioriterar godstrafik framför persontrafik. En (fel-)prioritering som slår direkt mot möjligheter för företag att rekrytera rätt personal då arbetspendlingen försämras. Det värsta av allt är dock den positiva inställning som de styrande Socialdemokraterna har till bildandet av storregioner, som bara kommer att leda till ännu mer av den centralisering vi redan ser idag.

Maria Molin (M)

regionråd i opposition och företagare

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons