Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska barnen komma till skolan?

Annons

När höstterminen började på Sofiedalskolan i Valbo så åkte skolbarnen linjebuss 99 klockan 07.25 från Hagaström, över Norra Valbo. Men bussen hade ändrat sluthållplatsen till Ludvigsbergsskolan. Ingen information från någon ansvarig inom busstrafik eller kommun, att den inte ska fortsätta till Sofiedalskolan (cirka 1,5 kilometer).

Vi ringde till Göran Broman på kommunen som ansvarar för skolbussarna till respektive skola. Göran hänvisade till Jungbjörk på tekniska kontoret som ansvarar för linjebuss 99. Hennes svar blev att de sparar 1 miljon kronor genom att ändra turen på linje 99. Vi ifrågasätter hur hon tänkt att våra barn i Norra Valbo ska komma till skolan. Detta gäller cirka 15–20 barn från 13 år som går på Sofiedalskolan. Barn från Hagaström får en egen buss till Sofiedalskolan. Vi önskar att våra barn också ska åka buss med slutstation Sofiedalskolan.

Tekniska kontoret vidhåller att de sparar 1 miljon genom att ändra slutstation till Ludvigsbergsskolan i stället för Sofiedalskolan. Enligt vår uträkning skulle förlängningen av bussturen från Ludvigsbergsskolan till Sofiedalskolan (cirka 1,5 kilometer) kosta cirka 56 000 kronor per skolår. Hur som helst måste detta lösas så barnen kommer ordentligt till skolan.

Föräldrar till barn i Norra Valbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons