Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska företag kunna förebygga cancer hos sina medarbetare?

Annons

Sedan vi fick en mörkröd MP/S-regering efter valet verkar det som att regeringen har infört ett systematiskt arbetssätt för att försvåra och förhindra företag att utvecklas och anställa medarbetare. Det senaste som regeringen har kommit på för att försvåra för näringslivet – men även för offentlig sektor – är att införa en sjukskatt på 25 procent för en medarbetare som blir långvarigt sjuk.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) har föreslagit att arbetsgivarna ska betala en del av sina medarbetares sjukpenning.  Strandhäll kallar förslaget för ”hälsoväxling” men det handlar i själva verket om en extra 25 procent sjukskatt som läggs på arbetsgivarna.  Förslaget innebär att arbetsgivarna ska betala 25 procent av sjukpenningen för medarbetare som varit sjukskrivna längre än 90 dagar – utan bortre tidsgräns. Regeringen menar att det ska motivera arbetsgivare att ta ett större ansvar för rehabilitering och förebyggande åtgärder men förslaget gör ingen skillnad på arbetsrelaterad ohälsa eller allvarliga sjukdomar som inte alls är kopplade till arbetsgivaren.

Förslaget kommer att leda till mycket stora kostnadsökningar för enskilda företag och blir en kostnad för ett företag och för offentliga arbetsgivare som blir helt oförutsägbara. 

I en undersökning som nyligen har publicerats säger 93 procent av företagen i Gävleborg att problem med sjukfrånvaron inte är arbetsrelaterade, och samma undersökning visar att 88 procent av företagen i länet kommer att bli mer försiktig vid rekrytering av arbetssökande med ohälsohistorik. Vem kommer att tjäna på att personer med en sjukdom kommer att få mycket svårt att få ett jobb i framtiden och vem tjänar på att företagens konkurrenskraft försämras?

Samma regering som nu konstaterar att kostnaderna stiger kraftigt för sjukskrivningar har tagit bort den bortre tidsgränsen som fanns i sjukförsäkringen, man avser att underlätta för förtidspensioneringar av 19-åringar och man har höjt ersättningarna kraftigt för den som är sjukskriven. Det är åtgärder som är en direkt beställning för ökade kostnader avseende sjukförsäkringen.

Den fråga som många företag – men även offentliga arbetsgivare - ställer sig är självklart hur regeringen har tänkt att en arbetsgivare ska kunna förebygga cancer, MS eller andra allvarliga neurologiska sjukdomar som kan orsaka en mycket långvarig ohälsa? Det finns som sagt var ingen bortre tidsgräns i regeringens förslag. En företagare i länet sa till mig att förslaget är så urbota dumt att ingen regering kan införa en 25 procent sjukskatt utan bortre tidsgräns men det finns inga som helst tecken på att MP/S tänker dra tillbaka förslaget. Tvärtom har Strandhäll försvarat förslaget i media nyligen. Vill man försvåra för människor med sjukdomar att få ett jobb, och vill man göra så att företagen anställer färre i Sverige ska man självklart gå vidare med förslaget.

Här har de fackliga organisationerna – inte minst LO som står S nära – ett mycket tungt ansvar att värna alla sina medlemmars intressen genom att hjälpa till att stoppa det här förskräckliga förslaget. Tar ni det ansvaret LO Gävle-Dala?

Lars Beckman (M)

kommunfullmäktigeledamot, Gävle

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons