Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Trödje behöver vi inga gasklockor!

Annons

Det mesta som skrivs om skolan i Trödje om neddragningar och annat riskerar att ge en negativ bild av verksamheten men jag tror att vår skola är den bästa Gävle kommun kan erbjuda, mycket tack vare en engagerad personal och en bra skolmiljö där barnen får utvecklas i lugn och ro.

Jag läste insändaren häromdagen där Josefina Karlberg undrade om den nya rektorn kommer att ha en trollstav med sig (Arbetarbladet 15 november) och det tror inte jag heller men jag hoppas att vi nu kommit till en vändpunkt.

De som nu vikarierar på rektorstjänsten brinner verkligen för verksamheten i Trödje-Björke och jag hoppas att den som får tjänsten kommer att göra detsamma. När det gäller elevunderlaget så blir nästa år, vad jag förstår, vändningen då antalet elever kommer att öka med cirka tio procent i Trödje. Ekonomiskt sett kan jag aldrig tänka mig att skatteunderlaget i Trödje- skolans upptagningsområde inte skulle räcka till för att driva en skola här. Gävles kommunpolitiker satsar miljontals kronor på att öka Gävles dragningskraft. Till exempel försvarade en s-politiker, som även sitter i barn och ungdomsnämden, årets budget för gasklockorna med att satsningen var för att göra staden attraktiv och få fler att flytta till Gävle. Jag hoppas verkligen att det inte var Trödjeborna han syftade på då, även om man skulle kunna tro det eftersom man samtidigt höll på att behandla förslaget om att lägga ned vår skola.

I Trödje behöver vi inga gasklockor men en satsning på skolan skulle vara mer värt för vår bygd än vad gasklocksområdet någonsin är eller kommer att bli för Gävle.

Satsa mer på landsbygden i Gävle kommun.

Förälder och Trödjebo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons