Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen berättade att intygen kostade

I samband med att min fru var till Hälsocentralen på Stortorget i Gävle för en hälsoundersökning frågade hon om vi kunde få ett intyg om vilka mediciner som hon och även jag har, då vi inom en snar framtid ska resa utomlands och vi båda har många mediciner.

Annons

Efter några dagar kom intygen hem i vår brevlåda och allt var frid och fröjd trodde vi, tills vi efter ytterligare några dagar fick en varsin räkning från Landstinget Gävleborg på vardera 313 kronor inklusive moms, tillsammans 626 kronor för oss båda. Intygen är till och med dyrare än patientavgiften vid läkarbesök.

Till saken hör att hon inte blev upplyst om att det kostade att få dessa intyg. Om hon blivit upplyst om kostnaden hade hon avstått från intygen.

Liknande intyg har vi fått tidigare utan någon som helst kostnad.

Då detta gräver ett ganska stort hål i två inte alltför bra betalda pensionärers ekonomi blir man ju med andra ord arg på dessa ockrare.

Förbittrad ringde hon verksamhetschefen och klagade men fick till svar att det inte gick att göra något åt detta.

Det är kanske inte så konstigt att Landstinget Gävleborg kan avskeda sjukhusdirektörer, divisionschefer med flera höga chefer då de inte klarar av sina arbetsuppgifter, och ge dessa höga avgångsvederlag i 18 månader, då det är vi medborgare som ska betala detta genom höga avgifter för än det ena och än det andra.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons