Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Investeringar i jobb får Sverige att växa

Annons

Sveriges framgång bygger på att vi investerar. Både i sådant som vi behöver som bostäder, kommunikationer och annat, men också direkt i människor – i utbildning, hälsa och jämlikhet. Särskilt viktigt är det att investera Sverige ur arbetslösheten och att investera i anständiga villkor för den som drabbas av sjukdom och arbetslöshet.

Under åtta år av alliansstyre och borgerlig politik skapades hål i Sveriges välfärd. Alliansens strategi var enkel: genom att ge bort välfärdens pengar till riskkapitalister skapade de en välfärd av sämre kvalitet, och de som fick betala priset var framför allt undersköterskor, vårdpersonal, lärare och många andra som jobbar inom välfärden. 

Vänsterpartiets strategi är motsatsen till detta. Vi vet att välfärden är avgörande för att vårt samhälle fungerar och för rättvisa livsvillkor. Vi vet också att vi får en kvalitativ välfärd genom att investera i samma undersköterskor, vårdpersonal och lärare som tidigare fått betala för alliansens slösaktiga politik. Vänsterpartiet vet att med personal som trivs på jobbet, har trygga anställningar och vettiga arbetsvillkor, får vi en välfärd att lita på. För det krävs också i många fall att man får fler arbetskamrater. I den här budgeten satser vi därför bland annat på fler anställda i äldreomsorgen, fler anställda på fritids och fler anställda i socialtjänsten.

Andra som fått betala ett hårt pris för de borgerliga partiernas politik är de som drabbats av arbetslöshet och sjukdom. Så ska inte ett samhälle se ut. Med den budget som vi tagit fram tillsammans med regeringen tas den bortre parentesen i sjukförsäkringen bort och både golv och tak i a-kassan höjs.

Vänsterpartiet vet att om vi satsar på välfärden, skapar stabila förutsättningar för personalen att göra sina jobb, ser till att de får många kollegor och goda utvecklingsmöjligheter, skapar vi en kvalitativ och trygg välfärd du kan lita på. 

Sverige behöver en politik som investerar i människor och som gör att Sverige kan växa. Vi vet att jämlika samhällen mår och utvecklas bättre. För att kunna skapa ett jämlikt samhälle krävs det att vi satsar mer på fler jobb och tryggare villkor. ’

Seppo Laine (V)

vice ordförande V, Gävle

Yvonne Oscarsson (V)

ordförande socialnämnden V, Ljusdal

Jonna Källström Böresson (V)

ordförande V, Söderhamn

Fredrik Goude (V)

ordförande V, Hudiksvall

Lillemor Mauritzdotter Nylén (V)

ordförnade och oppositionsråd Vänsterpartiet Sandviken

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons