Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag får det inte att gå ihop...

Slutkommentar till Jan Holmgren, Robjola fastighetsbolag, Arbetarbladet 14 januari:

Annons

Du har helt rätt, Jan. Det är många med mig, som undrar vad du och din kompanjon egentligen har för avsikt med ert agerande. Det är också ganska många som inte förstår hur du kan tro att arrogans gentemot grannboende är en framkomlig väg. När man söker byggnadslov för extraordinära förändringar, brukar samtal och information till grannarna vara en framkomlig väg. Jag har förstått att detta inte är din melodi.

Oavsett om jag studerar RN-bygg AB, Robjola AB, Lars M Invest AB, AndFog AB, ROBJO AB eller Jan H Invest AB, med flera, så är det de två herrarna Holmgren och Malmström som är huvudmän.

Du påstår uppseendeväckande nog att några grannar skulle ha hällt sand i hydrauloljan på grävmaskinen. Jag utgår ifrån att detta tilltag är polisanmält. Eller det kanske bara är ytterligare ett exempel på hur du droppar anmärkningsvärda påståenden i syfte att sprida misstro.

Det är sorgesamt att läsa hur du bagatelliserar flera veckors kontinuerlig utpumpning av grundvatten i havet. Detta i ett område där varje dricksvattendroppe är värdefull. Det var inte förrän en rådig byggnadsarbetare från orten talade om hur man skulle blockera utflödet, som det hände något från byggaren.

Angående den 75 kvadratmeter stora komplementbyggnaden (båthuset) vid stranden, där har såvitt jag vet, bygglovet återkallats, eftersom det byggnadslovsärendet gick oegentligt till. Det är ju därför som det nu är återkallat. Det är du som har överklagat detta till högre instans, inte grannarna.

Trebils-carporten med tillhörande källare vid vägen, jag undrar vad den kallas i bygghandlingarna?

Jag vill förtydliga att jag har reagerat på den vanvård som jag anser att tomten Bönan 10:5 är utsatt för. Därför är det skönt att höra att det nu till våren ska sättas igång med rust och byggnation.

23 januari 2008 beviljade bygg- och miljöförvaltningen bygglov för nybyggnad av ett bostadshus samt tillbyggnad av ett befintligt bostadshus (långhuset). Det har alltså inte funnits något som hindrar att långhuset underhållits och gjorts i ordning. Om inte herrarna Malmström och Holmgren trots allt har haft en dold agenda.

Vad jag förstår har det beviljats tillstånd att riva två byggnader. Den lilla gäststugan och bagarstugan, vilket faktiskt står i motsats till att tomten innehåller två q-märkta byggnader. Den byggnad, som enligt Robjola är på cirka 15 kvadratmeter, ska ersättas av ett uthus på 65 kvadratmeter, innehållande förråd och hobbyverkstad, inklusive vatten och avlopp.

Jag får det helt enkelt inte att gå ihop. Man kan inte få rivningslov på två byggnader av tre, när det dessutom är två byggnader som har q-märkning. Kan det vara så att handläggarna på Bygg och Miljö åter är förda bakom ljuset?

Enligt smartingarna på Robjola är det väl jag som har svårt att fatta. Jag hälsar dock alla Gävlebor välkommen ut till Bönan där man på plats kan se och själv bedöma hur där har sett ut under de senaste åren.

Börje Wallén

Bönan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons