Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha ett jämställt samhälle

Annons

Ja visst, är jag feminist! Jag står för den svenska modellen. Som innebär ett jämställt samhälle där vi är jämlika oavsett etnicitet, kön, religiös livsåskådning, funktionsnedsättning, ålder och sexuell läggning.

Alla partier förespråkar dock inte den svenska modellen. Sverigedemokraterna förespråkar att kvinnan i en parrelation avstår från att arbeta, på detta sätt kan man enligt dem spara pengar via skatten det vill säga sambeskattning. Vem tjänar på denna reform i ett framtida och förhoppningsvis utvecklande samhälle. Ja, inte är det kvinnorna inte!

Sverigedemokraterna är ett kvinnofientligt parti. När man röstade mot EU:s nya jämställdshetsstrategi som gällde alla kvinnors rätt till säker abort, kvotering i bolagsstyrelser, Istanbul -konventionen Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och våld i hemmet, är detta för mig helt ofattbart att man i dagens samhälle kan ha en sådan inskränkt människosyn och rösta emot ett sådant förslag.

Jag är feminist för att jag vill ha ett samhälle där alla kan färdas väl genom livet. Utifrån var och ens behov och för att lösa detta förespråkar jag ett samhällsbygge utifrån var och ens behov.

Lena Erixon (S)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons