Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju fler som vill få bort delade turer desto bättre!

Äntligen påbörjas arbetet med att avveckla delade turer och ge de anställda inom omvårdnad Gävle arbetsscheman med sammanhållen arbetstid.

Annons

Vänsterpartiet i Gävle har i kommunbudgeten förhandlat fram medel till att inledningsvis påbörja ett analysarbete under det kommande året och därefter 5 miljoner per år för att successivt minska antalet delade turer inom omvårdnad Gävle. Vår ambition och vilja är att helt avveckla delade turer för alla vårdarbetare som så vill. Vidare vill vi också att det ställs samma krav på privata utförare.

Vi är många som kämpat länge för detta och det är kul när vi ser att fler vill driva denna fråga och skapa ett bättre arbetsliv. Kampen mot delade turer är en viktig kamp som påverkar mångas liv och vardag. Det är därför mycket intressant att se en ändring i politiskt vilja, då en enig kommunstyrelse ställde sig bakom att minska och på sikt få bort oönskade delade turer. Vi i Vänsterpartiet är nöjda, ju fler som omfamnar Vänsterpartiets politik och vill få bort delade turer desto bättre!

I och med Vänsterpartiets kamp mot delade turer så är förhoppningarna att Gävle kommun blir en ännu bättre arbetsgivare, att brukarnas omsorg blir bättre och att de anställda inom Omvårdnad får bättre villkor och arbetsmiljö i den så viktiga verksamheten som har till uppgift att ge stöd till samhällets äldre medborgare.

Gin Akgul Hajo (V)

kommunalråd

Stefan Pettersson (V)

partiföreningsordförande och kommunfullmäktigeledamot

Maritha Johansson (V)

kommunfullmäktigeledamot

Isabella Bexell (V)

kommunfullmäktigeledamot

Marcus Zingmark (V)

kommunfullmäktigeledamot

Tord Fredriksen (V)

kommunfullmäktigeledamot

Sandra Söderqvist (V)

ersättare i kommunfullmäktige

Seppo Laine (V)

ersättare i kommunfullmäktige

Anita Walther (V)

ersättare i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons