Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just de troende borde vara toleranta

Enligt 1:a Mosebokens första kapitel skapade Gud människan till sin avbild. Människan är således skapad enligt Guds vilja.

Annons

En del är försedda med briljanta hjärnor, vackert utseende och får leva ett lyckligt liv, andra föds med svåra fysiska, psykiska och/eller sociala handikapp. Ingen människa kan själv välja utseende, intelligenskvot eller sexuell läggning. Personer, som anses vara avvikande med avseende på sexuellt beteende utsätts ofta för trakasserier, även av sådana som anser Bibeln vara en helig skrift och ett rättesnöre för livet.

Man är homosexuell, man blir inte homosexuell, som många inbillar sig. Sexuell läggning är alltså en egenskap, som man inte väljer, lika lite som man väljer att vara högerhänt, långbent eller blond. De som ”avviker”, till exempel de som inte kan älska en person av motsatt kön utan känner dragning till sitt eget kön, väcker avsky och förakt hos vissa representanter för de så kallat religiösa rörelserna.

Kom ihåg att Gud har skapat även dessa homosexuella människor. Varför då inte lämna dem ifred? Varför tolererar somliga troende inte sexuella avvikelser hos människan? Tror någon på fullt allvar att det är ett frivilligt val att vara homo?

En fråga till dig som avskyr homosexualitet: Skulle du förskjuta ditt barn eller barnbarn om han eller hon visar sig vara homosexuell?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons