Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vi inte enkelrikta alla gator i Hofors?

Annons

Poliser och politiker. Kan vi inte enkelrikta alla gator i Hofors för att få hit poliser lite då och då. Det var första gången på länge jag såg poliser här när vi fick enkelriktat till norra parkeringen. Det skulle nästan vara värt det, då kunde vi känna oss lite tryggare en stund.

Vi har haft skadegörelse här i Hofors centrum nästan varje natt i flera veckors tid och folk har anmält, ringt och gråtit utan någon som helst respons från myndigheter eller polis.

När det var som värst för några nätter sedan då folk fick bilrutor, fönster och postlådor sönderslagna utan större omtanke från poliser eller politiker, kunde vi läsa i tidningen att det var flera polisbilar som omringade en man med ojuste bussbiljett. Det är ju klart att man kan skratta åt det men för dem som får vara utan bil i en vecka och betala tusentals kronor för självrisken är det nog långt till ett skratt.

Jag åkte förbi polisens kontor i centrum häromdagen och även deras stora fönsterrutor var sönderslagna. Signalerna är tydliga: Kan man ge sig på polisens egendom, vad har vi andra för chans då? Snälla politiker polisledningar och alla andra som kan hjälpa till med detta dilemma kom igen nu, annars har ni snart ingen som kan betala skatt här för att alla pengar går till att betala självrisk eller böter vid norra parkeringen.

Det stod i tidningen att det skall vara en polis per 700 medborgare enligt lag i Sverige. Då måste någon ha räknat fel för i så fall bor det ingen alls i Hofors. Men å andra sidan har många redan gett upp och slutat prata om vad vi skall göra. Det pratas om vart ska vi flytta!

Sad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons