Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom ihåg att släcka ljusen i jul!

Nu är det första advent och julen står för dörren. Då ska vi umgås och mysa med våra familjer, nära och kära. Det är god svensk tradition som vi alla längtar efter. Till julen hör också levande ljus och jag vill be dig om att kontrollera att du har uppsikt över de levande ljusen.

Annons

Att du kontrollerar att din brandvarnare fungerar och köp gärna också hem en brandfilt så har du gjort vad du kan för att förbereda jul och nyårsfirande med levande ljus.

När du går och lägger dig eller åker hemifrån – kom ihåg att släcka ljusen.

Om det tragiska ändå skulle inträffa så finns Gästrike Räddningstjänst som ett skydd för dig och din familj. Våra duktiga och välutbildade medarbetare är i tjänst 24 timmar per dygn alla årets dagar för att kunna släcka bränder eller bistå vid andra olyckor.

Gästrike Räddningstjänst är skapat av fem kommuner och genom ett samarbete över kommungränserna så får vi mer valuta för våra skattemedel och kan kraftsamla vår verksamhet när det behövs. Allt för att du ska kunna känna en större trygghet. Jag skulle gärna se ett ännu mer utökat samarbete med fler närstående räddningstjänster i vår geografiska närhet. Desto mer vi samarbetar i styrning och ledning och antal enheter som kan tjänstgöra vid större händelser – desto mer trygghet skapar vi för dig som medborgare.

De senaste åren har vi arbetat hårt med att skapa framtidens räddningstjänst där bland annat Trygghetens Hus är en viktig komponent men också arbetat för att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. En av mina stora utmaningar som ordförande för Gästrike Räddningstjänst under året har varit att säkerställa att våra fantastiska deltidsbrandmän känner sig lika värdefulla och viktiga som de är i vår organisation.

Vi har ett kollektivavtal som förhandlas på nationell nivå mellan parterna men vårt jobb regionalt har varit att inom ramen för det hitta lösningar som alla har kunnat acceptera. Jag gläds åt det goda och konstruktiva samarbete som vi har haft med våra fackliga organisationer och ser fram emot en fortsatt dialog.

Jag tar mitt uppdrag som ordförande för Gästrike Räddningstjänst på stort allvar och vet att hela direktionen gör detsamma. I alla lägen står jag upp för vår verksamhet och fick jag önska mig något inför framtiden är det att våra huvudmän tillför mer resurser till verksamheten så att vi kan öka tryggheten än mer för våra medborgare.

Kom ihåg nu att släcka ljusen nu i jul så att Gästrike Räddningstjänst inte behöver besöka dig med anledning av att det brinner!

Niclas Bornegrim (M)

Ordförande Gästrike Räddningstjänst

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons