Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom till oss med skräpet

Annons

Svar till ”Hyresgäst utan bil”, Arbetarbladet 4 juli:

Vad bra att du ser möjligheterna med att återanvända gamla möbler. Det är det bästa sättet att ta vara på det du inte längre vill ha. Precis som du säger kan någon annan ha användning för det du tröttnat på.

Återanvändning belastar inte miljön för man behöver inte ta ny råvara för att tillverka och transportera en ny möbel lång väg.

Du är alltid välkommen till en bemannad återvinningscentral med dina sorterade grovsopor. Där kan du också lämna hela och rena möbler, saker och kläder till bistånd = återanvändning.

Har du svårt med hem- och borttransporter kan du ringa Gästrike Återvinnares kundtjänst och beställa hämtning av grovsopor. En kubik grovsopor, ungefär en fåtölj, kostar cirka 200 kronor att få hämtad vid tomtgränsen.

Ett annat sätt för återanvändning är att annonsera ut det eller kontakta en organisation för second hand eller loppis. Ibland kommer de till och med hem till dig och hämtar. Kontaktuppgifter hittar du i telefonkatalogen eller på webben.

Om du köper ny vitvara är ett tips att fråga företaget där du handlar om de tar med din gamla maskin när de levererar din nya. Många företag har den servicen.

På återvinningsstationen vid Sätra centrum är du välkommen att lämna tidningar och förpackningar av olika material.

Eva B Nilsson

informationsansvarig, Gästrike Återvinnare

Mats Ajax

miljö- och kvalitetschef, Gavlegårdarna

Mia Steinbach

regionchef, Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons