Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvotering är inte rätt väg


Regeringen jobbar nu med ett lagförslag gällande kvotering till de börsnoterade bolagens styrelser.

Annons

För de bolag som inte rekryterar som regeringen vill, väntar saftiga sanktioner.

Det är som politiker lätt att lockas att visa handlingskraft och genom att lagstifta kan man ge intryck av att ta itu med viktiga samhällsproblem. Men att tro att man löser jämställdhetsfrågan genom att kvotera ett fåtal bolagsstyrelser är att måla upp en alltför förenklad bild av ett komplext problem.

 Lagstiftning ska inte utgöra en symbolhandling. Därför är det viktigt att fråga sig hur man anser att kvoterade börsbolagsstyrelser skulle leda till större jämställdhet i stort. Norge var först ut med en kvoteringslag. Forskning visar nu att den ökade jämställdheten i norska börsbolag har stannat i styrelserummen. Man kan inte se att lagen, som det var tänkt, har lett till att jämställdheten ”sipprat ner” i andra delar av företagen. I stället visar undersökningar att den kvinnliga representationen i chefsleden inte har ökat och att löneskillnaderna mellan män och kvinnor består.

 Regeringens förslag speglar också dessvärre alltför väl vilken syn regeringen har på företagande. Vill vi verkligen skapa ett samhälle där politiker kan stänga ner företag, eller kraftigt påverka deras resultaträkning, för att politikerna har synpunkter på deras rekrytering? En kvoteringslag skulle slå stenhårt mot äganderättens mest centrala delar. Aktieägarna blir då inte längre helt fria att välja vem som ska företräda dem och förvalta deras tillgångar. Frågan är hur regeringen anser sig ha den rätten.

 Ingrodda strukturer och sunkiga värderingar ändras inte genom knapptryckningar i riksdagen. De förändras långsiktigt och måste komma underifrån. Det offentliga kan bidra till en bättre utveckling genom att leverera en god skola och utbildning, genom att underlätta för föräldrar att göra karriär och genom att skapa goda förutsättningar för röretagande. Eget företagande är en viktig väg in till tyngre styrelseuppdrag. Trots det försvårar regeringen med knivskarp precision för företagen och inte minst för kvinnliga företagare.

 Verklig förändring byggs underifrån. Var och en måste börja med sig själv och med den egna organisationen. En av de mest ivriga kvoteringsförespråkarna är LO, vars styrelse består av 18 personer. Fyra av dem är kvinnor. Det visar med all önskvärd tydlighet att det finns mycket att göra innan man ger sig på att lagstifta.

 Maria Malmer Stenergard (M)

riksdagsledamot i finansutskottet

Norra och Östra Skåne

 Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot

Gävleborgs län  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons