Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg er inte i

Annons

Skandal ropar Jopie Dronkers i Sandviken om våra landstingspolitikers oförmåga att samarbeta över blockgränser (Arbetarbladet 20 januari). Jovisst – så är det. Och inte blir det bättre av att diverse riksdagsledamöter blandar sig i leken och vill agera överledare för dem, som de måste anse, sina mindre begåvade landstingsledamöter, därmed fråntaga dem möjligheten att själva få välja vilka man vill samarbeta med för att ta det ansvar väljarna gett dem. Vad jag vet har inte väljarna bett riksdagsmännen styra landstingsledamöterna.

Alliansen vann gehör för sin budget på grund av att Laszlo Gönczi avvek från Socialdemokraterna – den gången. Hade socialdemokraterna insett vilken pärla de hade i honom hade han fått posten som landstingsråd. I sådant fall hade han inte röstat som han gjorde.

Klarar inte Patrik Stenvard (M) av att få ihop det måste prestigen kastas åt sidan och Socialdemokraterna tillsammans med ett par borgerliga partier får bilda den majoritet vi skyndsamt behöver.

Det betyder inte, som många på den borgerliga sidan hävdar, att alliansen spricker – den finns där likafullt och kan agera där intressegemenskap finns. Vi kommer inte förbi att Socialdemokraterna är det enskilt största partiet och har liksom Moderaterna nyckeln till ett återigen fungerande landstingsfullmäktige.

Sören Hedlund (FP)

landstingsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons