Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg pengarna på sjukvården – inte på fler resor till USAUttalande om mitt Ställningstagande att ej delta på Resan till Kaiser Permanente i San Fransisco

Annons

Jag som ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden, vill med detta klargöra mitt ställningstagande till de studieresor som genomförs till Kaiser Permanente i USA.

Resan har planerats och förberetts långt innan vi i nämnden fått veta något och vad jag förstår så är det presidiet i Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsnämndens presidie samt vissa ledande tjänstemän som planerat allt inför resan till USA. Eftersom det är nämndens ledamöter som ska resa och genomföra studiebesöket så anser jag att vi borde blivit tillfrågade om vi tycker det är en viktig resa att göra!

Att delta i sjukvårdens utveckling kan man göra på många olika sätt och jag tycker kunskapsutbyte är viktigt. Vill jag lära mig mer om Kaiser Permanente kan jag ta del av det via internet men framför allt borde jag få del av erfarenheter och kunskaper via alla de personer inom Region Gävleborg som redan har besökt Kaiser Permanente.  Med tanke på de bristfälliga eller egentligen helt saknade rapporterna eller återkopplingarna så anser jag att regionen borde lägga pengarna på sjukvården och inte på fler resor till USA.

Sjukvårdspartiet har beslutat att partiet inte ska delta på denna resa och jag stödjer detta beslut. Vi anser att regionen borde ha bjudit hit representanter från Kaiser Permanente redan från början vilket skulle ha besparat regionen flera miljoner.

Jag förklarade på Hälso- och sjukvårdsnämnden i december att jag inte skulle delta på resan till Kaiser Permanente vilket finns i nämndens protokoll.

 Henrik Olofsson (SvP)

regionpolitiker för Sjukvårdspartiet Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons